The Bluesfuse

Peter Langerak

 
 

Peter Langerak

Facebook

 

Ik ben begonnen met Bluesmuziek en ben nu eigenlijk weer terug bij mijn roots. In de afgelopen jaren heb ik de meest uiteenlopende stijlen gespeeld, dat zal wel te maken met mijn brede muzikale interesse. Aan de andere kant luister ik eigenlijk weinig naar gitaristen.

Mijn muzikale invloeden zijn dan ook zeer divers, blues, klassiek, pop, jazz.
Eigenlijk hanteer ik de welbekende quote “je hebt maar twee soorten muziek: goede en …..."

Gitaarles heb ik niet gehad en hoewel ik me in de meeste muziek-soorten wel kan redden zie ik dat nu zelf wel als een gemis maar toen ik begon was dat “not done”. Je had ook weinig leraren en diegene die er waren hadden weinig met moderne muziek.

Het is wel zo dat in de meeste populaire muziek het eigenlijk niet om de muziek alleen gaat, vaak is het ook de gedachte erachter, of het nou jazz, blues of popmuziek is het is meestal een onderdeel van een lifestyle, zowel bij de maker als de luisteraar.
Dat zie je ook terug in kleding, haardracht en zelfs in de locatie die mensen bezoeken.

De apparatuur die ik gebruik is afhankelijk van de band en songs, amp's: Fender Prosonic, Blues Deluxe, Hughes & Kettner, Mesa Boogie.
Gitaren, Gibson ES335 (1965), div. Les Paul's, Fender Telecaster, Stratocaster etc. Wil je nog meer over mij weten of gitaren zien surf dan naar Peter Langerak.nl.

Previous page<